Fläsksida
G. Nilsson Livs

Fläsksida

100 gram
Lägg till i kundvagn
11,00 kr
Tidigaste leverans:
I morgon kl 08:00

Här är en av våra absoluta favoriter när det kommer till styckdetaljer av Durocgris - den mångfaciterade fläsksidan.

När fläsksida, "pork belly" är tillagad på rätt sätt är det få detaljer som är så rik av smak och textur.

Ugnsbakad, rostad, bräserad eller grillad? Tilllagningsteknikerna är många likaså receptvalmöjligheterna. Det viktigaste att komma ihåg är att den inte får tillagas för länge och varmt. Då tappar fläsksidan sin feta, djupa konsistens och förvandlas till torkad tråkig bacon.

Här kommer ett tips på hur du ugnsbakar fläsksida till perfektion med en mör insida och krispig utsida!

Förberedelse: Snitta svålet med en vass kniv. Se till att inte skära igenom köttet. Torka av med hushållspapper och krydda riktligt med salt och peppar på båda sidor.

Tillagning: Lägg stycket i en ugnsform och ställ på mitten av gallret i en het ugn (220°) för att rosta i 30 minuter. Sänk värmen till 150° och fortsätt att steka i 25 minuter per 500g eller tills den når 62° på en kött-termometer.

Låt vila: Ta ut det tillagade fläsket ur ugnen, låt vila i minst 10 minuter innan du skär upp och serverar. Att vila köttet efter tillagning är det viktigaste steget i hela tillagningsprocessen. Timmar av marinering och perfekt tillagning betyder ingenting om ditt kött inte har fått vilat. Under den tiden tillåts alla naturliga vätskor omfördelas tillbaka till köttet och gör fläsket så saftigt att du inte ens behöver en sås.

Varukorg