Wagyu
G. Nilsson Livs

Wagyu

100 gram
Lägg till i kundvagn
288,00 kr
Tidigaste leverans:
I morgon kl 08:00

Wagyu från Kagoshima, Japan Wagyu betyder “japanskt nötkreatur” och är ett exklusivt kött med kraftig marmorering som gör köttet underbart mört och utsökt.

Så här lagar du en perfekt wagyu:

  • Låt köttet ligga framme i rumstemperatur i två timmar vakuumförpackad.
  • Enkel kryddning med flingsalt och nymald svartpeppar, klappa in kryddorna försiktigt i köttet med händerna.
  • Ta fram en stekpanna gärna i gjutjärn och hetta upp.
  • I med en klick smör & olja - smöret förhöjer smakerna och täpper till köttets porer så köttsaft ej sipprar ut och olja ger en fin färg och reglerar temperatur så inte smöret bränns.
  • När smöret skummat klart och fått en fin brynt färg, steker du wagyu köttet på hög & jämn värme
  • Stek 2 min per sida
  • Klart! Servera precis som den är. Eventuellt med en klick vitlökssmör på toppen om önskat.
Varukorg