G. Nilsson Livs
Wagyu
100 gram
Lägg till i kundvagn
288,00 kr
Tidigaste leverans:
I morgon kl 08:00
Wagyu från Kagoshima, Japan Wagyu betyder “japanskt nötkreatur” och är ett exklusivt kött med kraftig marmorering som gör köttet underbart mört och utsökt.
Så här lagar du en perfekt wagyu:
- Låt köttet ligga framme i rumstemperatur i två timmar vakuumförpackad.
- Enkel kryddning med flingsalt och nymald svartpeppar, klappa in kryddorna försiktigt i köttet med händerna.
- Ta fram en stekpanna gärna i gjutjärn och hetta upp.
- I med en klick smör & olja - smöret förhöjer smakerna och täpper till köttets porer så köttsaft ej sipprar ut och olja ger en fin färg och reglerar temperatur så inte smöret bränns.
- När smöret skummat klart och fått en fin brynt färg, steker du wagyu köttet på hög & jämn värme
- Stek 2 min per sida
- Klart! Servera precis som den är. Eventuellt med en klick vitlökssmör på toppen om önskat.