Short ribs
Köttkompaniet

Short ribs

Lägg till i kundvagn
200,00 kr
Tidigaste leverans:
I morgon kl 08:00

Denna oerhört smakrika detalj är nötköttets motstycke till kamben. För att tillaga short ribs är tid, rökspån och en god rub eller glaze trevligt. Denna detalj behöver tid för att bli mör och behöver ligga på indirekt värme på grillen. 

Har du kolgrill vill vi tipsa om ”snakemetoden”, där du lägger ut briketter i en halvmåne längs ena sidan. Ställ ett värmetåligt tråg under där köttet kommer ligga, både för uppsamling av saften som kommer droppa och som hjälper till att skapa en fuktig miljö för köttet. Lägg gärna rökspån ovanpå för god smak och tänd sedan ena änden med några glödande briketter. Lägg köttet på gallret och på med locket. Sakta kommer nu glöden arbeta sig igenom hela ormen. Denna metod ger ett saftigt och mört kött med en härlig yta. Visst krävs det lite planering, men när du väl lagt på köttet sköter sig denna metod nästan helt själv. 

Men självklart är detta något som kan och bör ätas året om, perfekt att brässera med rödvin, öl eller varför inte äppelmust eller låt gå i ugn över natten på 85-90 grader.

Varukorg