![Camembert på en tallrik med en kniv. Bredvid står en skål med oliver.](https://cdn.sanity.io/images/bpm61tlc/production/9954add35f562c58825d89e90296e8237291d731-4479x1662.jpg?rect=0,165,4479,1333&w=1344&h=400&q=75&auto=format)
![Camembert på en tallrik med en kniv. Bredvid står en skål med oliver.](https://cdn.sanity.io/images/bpm61tlc/production/9954add35f562c58825d89e90296e8237291d731-4479x1662.jpg?rect=1409,0,1662,1662&w=640&h=640&q=75&auto=format)
Älskar du vitmögelosten camembert lika mycket som vi gör? Då är du på rätt plats! Scrolla ned för att utforska våra fantastiska camembert-recept och för att lära dig mer om denna franska delikatess.
Skriven av Sofie Edmark
Camembert är en fransk ost med rötter i Normandie. Med sin lena konsistens och milda, nötiga smak passar camembertosten i allt från förrätter och huvudrätter till efterrätter och mellanmål. Men hur tillverkas den egentligen, och vad är det som ger den dess karakteristiska smak?