Handplockat urval
Hemleverans samma dag
Grillad korv med olika tillbehör.

Så grillar du korv: Recept, tips och tillbehör

Sofie Edmark, copywriter på AMOI.se.

Sofie Edmark

Copywriter

25 apr. 2024

Att grilla korv är både gott och enkelt. Här ger vi dig våra allra bästa recept och tips, på allt från hur du lyckas med en klassisk grillkorv till vilka tillbehör som du kan lyxa till det med.

  • Så grillar du korv som ett proffs
  • De bästa recepten på grillad korv
  • Hemlagade tillbehör till grillad korv
  • Andra har också frågat

Nu när grillsäsongen är i gång kan vi äntligen laga mat utomhus, och få rätter lockar lika mycket som den klassiska korven. Den går att variera i det oändliga, och kan både serveras som vardagsmat till familjen och som festmåltid med spännande tillbehör.

Låt oss därför titta närmare på hur man grillar korv som ett proffs, så att du kan bjuda på och imponera med saftiga korvar varje gång!

Kvalitetskorv från lokala kötthandlare

För att korvgrillningen ska bli extra lyckad är bra råvaror A och O. Det är nämligen skillnad på korv och korv. Här är våra främsta favoriter från dina lokala kötthandlare. Handplocka dina favoriter, och låt oss på AMOI sköta resten med leverans direkt hem till dörren.

Så grillar du korv som ett proffs

1. Lägg korvarna på en förvärmd grill. Ge dem gärna grillmärken innan du sänker värmen eller grillar färdigt korvarna på indirekt värme under lock. Tänk på att färsk korv bör tillagas på ett mildare sätt än tillagad korv, och därför bör grillas längre.

2. Grilla korvarna tills de är gyllene på ca. 160 grader i ungefär 3-4 minuter. Använder du termometer ska de helst nå en kärntemperatur på 72 grader. De är klara när de får bubblor under skinnet och saft sipprar ut.

3. Det är inte bara köttbitar som behöver vila. Du kan lämna korvarna i 5 minuter innan du serverar dem, så köttsaften får tid att stelna och fördela sig jämnt.

Hamburgare och korv på en grill.

Tips – undvik att skära korvarna!

Du kanske har lärt dig att du ska skära korvarna innan du lägger dem på grillen för att de inte ska spricka? Det hjälper visserligen mot sprickbildning, men är en vana du bör avstå från om du vill ha ordentliga saftiga korvar. Om du vill hålla korvarna saftiga samtidigt som du undviker sprickbildning, bör du istället undvika att grilla dem för hårt. Dessutom bör du vända på dem ofta.

Färdiga tillbehör till korven

Färska och färdiga tillbehör från dina lokala butiker – perfekta när du inte har tid att göra egna! Och såklart kan du få samtliga smidigt hemlevererade med AMOI.

Andra har också frågat

Låt oss prata om cookies 🍪
Vi använder cookies för att förbättra webbplatsen och ge dig en unik kundupplevelse. I vår integritetspolicy kan du läsa mer om detta. Genom att klicka på ”Acceptera alla” godkänner du vår användning av cookies.